вівторок, 1 грудня 2015 р.

Школа юного фізика

В листопаді 2015 року проведено перше заняття в Школі юного фізика за участю викладачів фізичного факультету ЗНУ на базі Пологівської гімназії “Основа”.

Заступник декана фізичного факультету з навчальної роботи Анатолій Кулинич розглядав із одинадцятикласниками силові та енергетичні характеристики електричного поля та розв’язував задачі на закон Ома для ділянки кола і для повного кола. Для учнів 10 класів вперше за історію існування Школи провели заняття з інформатики. Декан фізичного факультету ЗНУ Віталій Горбенко організував майстер-клас із конструювання програмного забезпечення. Протягом уроку школярі навчилися створювати програвач медіафайлів із власним оригінальним інтерфейсом. А учні 9 класів під керівництвом заступника декана фізичного факультету ЗНУ з профорієнтаційної роботи Ірини Даценко розглянули найважливіші поняття з теми “Електричний струм”. Також вони вчилися розраховувати загальний опір електричних кіл.
За відгуками учнів, учителів фізики й інформатики, які теж були присутні на уроках, заняття пройшли ефективно, цікаво та змістовно, учням дуже сподобалося подання навчального матеріалу викладачами фізичного факультету ЗНУ, у них виникло чимало запитань, на які викладачі надали вичерпні відповіді. “Задля розвитку творчого потенціалу школярів необхідне їх спілкування з ученими університету”, – переконаний у цьому директор Пологівської гімназії “Основа” Олександр Григорович Гугля.

        

Немає коментарів:

Дописати коментар